Acquire

Geschiedenis.

Als er in de regio Ninove een prijs moet worden uitgedeeld aan de garage met de langste ervaring, dan zeker aan Garage Central. In de schaduw van de Denderbrug vormen de broers Pascal, Chris en Patrick Carael al de derde generatie van een familiebedrijf dat 73 jaar geleden werd opgestart.

Het verhaal van Garage Central begint in de Burchtstraat, waar Albert Carael in 1937 als beheerderagent start met de verdeling van het Amerikaanse merk Chevrolet. Er worden tevens aanhangwagens geconstrueerd. 73 jaar later is de garage trouw gebleven aan haar oorspronkelijke naam: de roepnaam "Garage Central" klinkt intussen als een bel. De naam bleef maar de locatie veranderde. Van de Burchtstraat, achter café De Keyzer wordt in 1947 verhuisd naar eigen gebouwen aan de Désiré De Bodtkaai.

 

De eerste garage besloeg 1100 m², maar de bedrijfsoppervlakte zou met de tijd almaar uitbreiden. In 1997 zet Garage Central een nieuwe belangrijke stap voorwaarts met de ingebruikname van de nieuwe toonzaal voor 17 wagens, de exporuimte voor tweedehandswagens en de nieuwe kantoren en verkoopslokalen. Vandaag is Garage Central een modern uitgerust bedrijf dat helemaal mee is met zijn tijd. Er werken 11 personeelsleden en jaarlijks gaan zowat 400 nieuwe wagens de deur uit.

Derde generatie

Sinds 1954 is Garage Central hoofdverdeler van Opel. Chevrolet, Vauxhall, Bedford, Pontiac zijn andere merken die Central in huis neemt. Na de herstructureringen bij General Motors werden Vauxhall en Bedford niet langer in België verdeeld. In 1976 komt er aflossing van de wacht. Pierre Carael neemt de fakkel over van zijn vader Albert en in de jaren '80 worden ook de zonen van Pierre - Pascal, Chris en Patrick - werkzaam in de garage. Als in 1987 Garage Central 50 jaar bestaat, is de derde generatie er actief. Het familiebedrijf is geschiedenis aan het schrijven.

 

Ondertussen zijn we alweer meer dan twintig jaar verder en nog steeds is Garage Central een toonaangevend garagebedrijf in de regio. De rode draad doorheen de lange geschiedenis van de garage is kwaliteit en service. Met Opel en Chevrolet biedt Garage Central topmerken met een breed scala van prachtige modellen, waardoor iedereen zijn gading kan vinden. Daarnaast legt het bedrijf de lat erg hoog op het vlak van klantenservice. Doorgedreven professionalisering is het ordewoord van het huis. Niets wordt onverlet gelaten om het de klant naar zijn zin te maken. Klanten kunnen overigens door middel van enquêtes (anoniem) hun mening over de service geven. De juridische vorm is bvba.

Sociaal contact

Garage Central wil zich ook engageren in het verenigingsleven en zo mee de hartslag voelen van Ninove. Onder meer in het carnavalsgebeuren is de familie erg actief. Chris Carael is medestichter van de carnavalsvereniging "De Zjiëlen", Patrick Carael was in 1988 Prins Carnaval en Pascal Carael is voorzitter van de vzw Karnavalraad Ninove. Garage Central onderhoudt het sociaal contact verder door diverse verenigingen en activiteiten te ondersteunen. Op die manier wil het bedrijf het sociaal contact onder de Ninovieters bevorderen.